Întrebări Frecvente

Întrebări Frecvente

Am nevoie de laptop pentru a participa la curs?

Nu. Sala este dotată cu calculatoare desktop moderne (AMD Ryzen 5 5600G / 16Gb), cu perifericele potrivite (cameră web, cititor de carduri SD, cabluri de date) care sunt deja configurate cu toate uneltele și componentele software necesare pentru a-ți desfășura eficient activitatea. Nu îți recomandăm să îți aduci propriul dispozitiv deoarece din experiența cursurilor anterioare, fiecare dispozitiv e unic, iar timpul petrecut pentru instalarea și configurarea uneltelor software/hardware necesare crește exponențial cu numărul acestora.

 

De ce folosim Windows 11 Pro? Sunt obișnuit/ă cu Linux/Mac/Windows 7.

Windows 11 Pro este de departe cel mai folosit sistem de operare din mediul corporate. La momentul redactării acestei pagini, cota sa de piață era de aproximativ 70% iar majoritatea uneltelor software pe care le vei utiliza sunt optimizate pentru acest sistem de operare: Zoom, Docker Desktop etc. Deși sistemul de operare folosit pe stațiile de lucru este Windows 11 Pro, dispozitivele IoT și clusterul Kubernetes rulează Linux, astfel încât vei avea ocazia să ne arăți abilitățile tale în linie e comandă sau să deprinzi unele noi.

 

Pot să particip doar la modulul X? Nu sunt interesat de toate componentele cursului.

Nu. Cantitatea de informatie cuprinsă în curs este cel puțin generoasă. Pentru a putea acoperi în timpul scurt tot ce ne-am propus, cursul va avea continuitate, astfel încât dacă lipsești la una dintre ședințe îți va fi greu să recuperezi fără a afecta experiența de curs a celorlați participanți. Te rugăm să ții cont de acest aspect și să îți organizezi programul în așa fel încât să poți participa la curs în întregime.

 

Am văzut că vom utiliza Zoom și camere web. Asta înseamnă că voi putea participa online?

Nu. Folosind experiența cursurilor anterioare, am observat că e mai facil și face experiența de curs mai plăcută utilizarea de unelte pentru lucrul colaborativ. Vom folosi Zoom pentru a putea împărtăși între noi, în timp real eventualele probleme, întrebări sau soluții la acestea. În același timp vom utiliza camerele web pentru a face același lucru cu masa de lucru și experimentele. Chiar dacă avem proiector, câteodată e mult mai comod și poate mai ușor lizibil să urmărești o diagramă sau un text mai lung direct pe monitor.

 

Nu am fost selectat/ă la sesiunea care începe pe 2 martie. Vor mai fi și alte sesiuni?

Da. Plănuim să organizăm periodic astfel de sesiuni și vei avea prioritate la următoarele. Cel mai probabil următoarea va avea loc această vară. Urmărește site-ul pentru detalii suplimentare.

 

Sunt interesat/ă să lucrez în timpul liber cu echipamentele din Sala S12. Pot să le iau acasă?

Nu. Cu toate acestea considerăm că lucrul individual este extrem de important. Drept urmare, participanții la curs vor avea acces remote, prin intermediul OpenVPN la rețeaua și echipamentele din S12. Mai mult, în cazul în care ai drum în Măgurele, vom stabili de comun acord un protocol prin care vei putea avea acces în sala în afara orelor de curs.

Voi lipsi in saptamna/saptamanile …. Pot sa particip daca recuperez?

Nu. Cursul nu este un curs obisnuit de facultate. Lectorul / trainerul nu va sta in fata si va prezenta slide-uri la proiector. Poti sa te gandesti la curs ca la un hackaton care se desfasoara pe parcursul a 10 saptamani, in care trainerul este mentorul echipei. Sau ca un proiect la locul de munca, in care trainerul joaca rolul unui inginer senior, cu experienta. Fiecare saptamana reprezinta un milestone in proiectul pe care il ai de livrat in asa fel incat fara mediul de lucru si fara ajutorul celorlalti membrii ai echipei nu vei putea avansa.

 

 

 

Curs IoT și AI

În fiecare sâmbăta,
10AM-4PM, 02/03/24 – 18/05/24, S12/Facultatea de Fizică