Python și

Machine Learning

Machine Learning permite dispozitivelor IoT să învețe și să se adapteze la date în timp real, permițând luarea deciziilor autonome și îmbunătățind eficiența acestor sisteme. Iar Python este limbajul care face posibilă prototiparea și dezvoltarea algoritmilor de Machine Learning. 

Proiecte

Sistem de Clasificare pentru Obiecte: Vei învăța să construiești un model de Machine Learning care distinge vizual diferite obiecte.

Sistem de Predicții Meteorologice: Vei învăța să construiești un model de Machine Learning util în estimarea seriilor de timp.

Motor de Căutare Semantică: Vei învăța despre modele de Machine Learning cu reprezentare textuală, similaritate și ingineria comenzilor.

Asistent Personal Inteligent: Vei învăța despre modele de Machine Learning pentru recunoașterea cuvintelor cheie și chat-boți.

Sistem de Estimare pentru Efectele Uraganelor: Vei învăța despre rețele siameze în Machine Learning.

Observă, Analizează, Acționează

Machine Learning înseamnă în primul rând achiziția (data engineering) și analiza datelor (data science). Cu toate acestea, pentru a putea folosi modele de Machine Learning în practică, nu te poți opri aici. Acest curs se va concentra mai mult pe partea de Machine Learning operations (MLOps) domeniu care se ocupă de crearea și eficientizarea fluxurilor complexe pentru învățarea automată. Vei explora diferite surse de date și modul în care te poți conecta la ele, vei observa modul în care poți analiza automat datele respective, vei face cunoștință cu aplicații de orchestrare pentru antrenarea modelelor și nu în ultimul rând vei pregăti modelele pentru inferență.

Curs IoT și AI

În fiecare sâmbăta,
10AM-4PM, 02/03/24 – 18/05/24, S12/Facultatea de Fizică